Pogoji poslovanja

Splošno

Pridržujemo si pravico do vsebinskih sprememb spletne strani kakor tudi splošnih pogojev. Podjetje je lastnik vseh slik na tej strani. Vsaka nadaljnja uporaba slik, logotipa ali blagovnih znamk je prepovedana brez pisnega dovoljenja lastnika in predstavlja kršitev zakona s področja avtorskih pravic in blagovnih znamk.

Z uporabo e-trgovine se strinjate s pogoji poslovanja.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

- podatke o podjetju (firmo, sedež, davčno številko, matično številko),

- kontaktne podatke podjetja, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefonska številka),

- glavne značilnosti blaga ,

- dostopnost blaga ali storitev (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

- pogoje dostave blaga (ter način, kraj in rok dostave),

- končno ceno blaga ali storitev, ki mora biti za obračunsko obdobje jasno in nedvoumno določena in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,

- informacije o morebitnih dodatnih stroških prevoza, dostave ali pošiljanja,

- plačilne pogoje ter pogoje dostave in izvedbe storitve, rok dostave blaga ali izvedbe storitve, ter rok veljavnosti tega podatka,

- trajanje pogodbe in pogoje za odstop od pogodbe, sklenjene za nedoločen čas,

- seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake,

- rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje in postopek za uveljavljanje pravice do odstopa od pogodbe,

- neobstoju pravice do odstopa od pogodbe, če uporabnik v skladu s petim odstavkom 43.č člena ZVPot nima pravice do odstopa,

- informacije o pritožbenem postopku, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci,

- funkcionalnost, vključno z veljavnimi ukrepi za tehnično zaščito digitalne vsebine,

- informacijo o združljivosti digitalne vsebine s strojno in programsko opremo.

Certifikati, izjave o skladnosti in druga potrdila so dobavljivi samo v primeru, ko je bila njihova predložitev dogovorjena ob naročilu in pismeno potrjena s strani trgovine Čebelarna.

Postopek nakupa / oddaje naročila

Tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne pogodbe / nakupa

V postopku nakupa so kupcu na voljo naslednji tehnični koraki:

1) iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini;
2) izbor izdelka za nakup;
3) dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico;
4) določitev količine izdelka za nakup v nakupovalni košarici;
5) pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini;
6) izbor načina dostave izdelka;
7) izbor načina plačila;

8) izpolnjenje osebnih in kontaktnih podatkov kupca;
9) celotni pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo ter
10) potrditev in oddaja naročila z obveznostjo plačila ter s tem zaključek nakupa.

Ob izbranem artiklu je gumb »Dodaj v košarico«. S klikom na omenjeni gumb, se izpiše informacija, da je bil izdelek dodan v košarico. V istem okencu je možno nadaljevati nakupovanje ali zaključiti nakupe s klikom na „Košarica“. S klikom na gumb »Košarica« se prikaže celoten prikaz izbranih artiklov z navedbami cen in količin. Izbrane izdelke je možno odstraniti iz košarice s klikom na ikono »Odstranite«. V prikazu še vedno obstaja opcija, da se količina izbranih izdelkov spremeni, tako da napišite izbrano količino. Nato je potrebno klikniti na puščice »Posodobi količino v košarici« oziroma opcija da se izbrani izdelek s klikom na gumb »Odstranite« odstrani iz košarice.  V tem koraku mora kupec  preveriti ali so podatki za izdajo računa pravilni. Podatke o prejemniku lahko pusti enako kot so podatki za izdajo računa ali pa doda nov naslov za pošiljanje če je prejemnik izdelka druga oseba. Na isti strani stranka izbere način pošiljanja izmed opcij:
- o
sebni prevzem,

- pošiljka,

in način plačila:

- plačilo po prevzemu (plačilo dostavni službi),
- predračun (predhodno plačilo preko banke),

- osebno z gotovino (brezstični prevzem).

Tukaj ima naročnik tudi možnost, da vnese tudi morebitne opombe za naročilo v okence, ki se nahaja pod posredovanimi podatki.

V tem koraku je zagotovljen pregled celotne vsebine naročila, tako da se naročnik seznani z vsemi podatki, ki jih je izbral in navedel. Poleg tega, na desni strani se nahaja okence »Košarica«, ki sproti spremlja spremembe in omogoča kratek pregled naročila. Vsebino košarice lahko pregledate vsak trenutek. Če niso vsi potrebni podatki izpolnjeni, se spodaj pojavi opozorilni gumb »Preden naročiš, izpolni vse potrebne podatke«. Če so vsi potrebni podatki izpolnjeni, lahko zaključite oddajo naročilo s klikom na gumb »Naročim in plačam«. Prikaže se zahvala »Hvala za vaše naročilo«  in povzetek naročila s podatki o načinu plačila, številki naročila in skupnem znesku. Potrditveno sporočilo prejmete na vaš elektronski naslov.

Sprejem naročila in odprema blaga
Kupoprodajna pogodba o nakupu med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku oddaje naročila. Po oddaji naročila kupec od prodajalca po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. V roku 2 ur (dveh ur) od prejema tega obvestila ima kupec možnost preklicati naročilo brez posledic. Razen možnosti preklica kupec po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Prodajalec po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Trgovec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi pokliče kupca na sporočeno kontaktno telefonsko številko. Podjetje v dogovorjenem roku naročene izdelke odpošlje na naslov, ki ga je stranka navedla v postopku oddaje naročila.

Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila
Pred oddajo naročila, v okencu „Košarica“, je kupcu prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom:
- vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico;
- vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka;
- spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna novo ceno tako spremenjene količine;

- spreminja izbrani način dostave izdelka;
- spreminja izbrani način plačila;
- odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti, iz nakupovalne košarice;

- izpolnjuje in spreminja osebne ter kontaktne podatke za izdajo računa in dostavo blaga.
Pred oddajo naročila je kupcu prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav pregleda celotno vsebino naročila, ga spremeni ter potrjuje posamezne spremembe, nato odda naročilo.

Dostava blaga

Izdelke lahko prevzamete osebno (glede na odlok vlade) na našem prevzemnem mestu po predhodnem dogovoru ali po pošti. Dostava je mogoča samo na naslovu v Sloveniji.

Čas dostave je v 2-5 delovnih dneh oziroma po dogovoru. V primeru dobave daljše od 5 delovnih dni, vas o tem obvestimo.  Stroški pošiljanja in pakiranja blaga niso vračunani v ceno izdelka in jih mora kupec plačati dostavljalcu, in sicer po ceniku dostavljalca. Stroški dostave so odvisni od teže naročenega blaga.

 

Poštnina zaračunana po ceniku Pošte Slovenije (cene so z DDV):

Plačilo po predračunu

Plačilo po povzetju

nad 250 g do 500 g – 2,40 €

nad 500g do 1 kg – 2,95 €
nad 1 kg do 2 kg – 4,40 €

nad 2 kg do 5kg – 4,68 € 

nad 5 kg do 10 kg – 5,20 € 

nad 250 g do 500 g – 2,93 €

nad 500g do 1 kg – 3,60 €
nad 1 kg do 2 kg – 4,94 €

nad 2 kg do 5kg – 5,71 € 

nad 5 kg do 10 kg – 6,35 € 

+ odkupnina 1,45 €  + 1,05€ 

 

Blago se pošilja na riziko kupca in prodajalec za morebitne poškodbe med transportom ne odgovarja. Kupec mora ob prevzemu pošiljke preveriti stanje prejetega blaga, ker bi med transportom lahko prišlo do poškodb. Morebitne poškodbe mora takoj reklamirati pri prevozniku. Posebej je potrebno biti pazljiv, če je ob dobavi vidna poškodba embalaže. ČE KUPEC NE PREVZAME POŠILJKE IN SE TA VRNE DOBAVITELJU, JE KUPEC DOLŽAN PORAVNATI STROŠKE POŠTNIH STORITEV (2-KRAT - POŠILJANJE+VRAČILO).

Plačilo

Naročeno blago kupec plača pri osebnem povzetju, po prevzemu ali po predračunu (predhodno plačilo blaga na naš transakcijski račun). Stroški pošiljanja bremenijo kupca.

Cene
Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in ne vsebujejo DDV (na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV.), saj podjetje ni davčni zavezanec. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe.

Stroški, povezani z uporabo spletne trgovine

Uporabnik spletne trgovine v zvezi z uporabo te strani nima nikakršnih stroškov, povezanih z uporabo komunikacijskega sredstva. Prodajalec ne zaračunava nobenih dodatnih stroškov, povezanih z uporabo komunikacijskega sredstva. Nakup v spletni trgovini ali sploh kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljen samo pravno - poslovno sposobnim osebam, starejšim od 18 let, ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.

Stroški povezani z uporabo komunikacijskega sredstva

Stroški, povezani z uporabo komunikacijskega sredstva, se ne razlikujejo od osnovne tarife. Ni dodatnih stroškov pri naročanju blaga preko interneta ali telefona, razen tistih, ki jih zaračunava Vaš dobavitelj komunikacijskih storitev.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh po prevzemu blaga odstopi od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razloge za svojo odločitev. Prejeto blago lahko kupec po poprejšnjem dogovoru s prodajalcem tudi vrne in sicer v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu. Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, nerabljeno in v nespremenjeni količini. Stroški vračila pa bremenijo kupca, ki se v primeru pošiljanja obračunavajo po ceniku dostavne službe in so odvisni od teže pošiljke. Kupnina se vrne z istim plačilnim sredstvom kot ga je uporabil kupec. Stroški denarnih nakazil pa bremenijo kupca. Če zaradi narave blaga ni ga mogoče vrniti po pošti, kupec nosi stroške osebne dostave blaga na sedež prodajalca. Vračilo kupnine bo izvedeno v roku 14 dni od prejema sporočila o vrnitvi (odstopa od pogodbe). Blago se vrne na naslov sedeža prodajalca. Blaga, ki je bilo izdelano izrecno za kupca in po njegovem naročilu, ni mogoče vrniti.

Tukaj najdete obrazec za odstop od pogodbe iz petega odstavka 43. d člena.

Informacija o pritožbenem postopku

Stranke lahko pri podjetju vlagajo pritožbe v zvezi z nesporazumi in spori, ki nastanejo pri sklepanju pogodb (oddaji naročil), plačevanjem za blago druge pritožbe v zvezi z naročanjem blaga. Pritožba pomeni izjavo o nezadovoljstvu, ki jo pritožnik naslovi na podjetje in se nanaša na pogodbo, ki je bila sklenjena.

Za pritožbo se ne šteje zahtevek za uveljavitev naročila ali enostavna zahteva za izvedbo pogodbe ali zahteva za informacije ali pojasnila ali prošnje za spregled. V postopku reševanja pritožb se zagotavlja spoštovanje načela enakopravnega obravnavanja strank, načela preprečevanja nasprotja interesov, načela pravičnosti, načela sorazmernosti, načela zakonitosti in strokovnosti, načela zaupnosti in varstva osebnih podatkov ter načela učinkovitosti in hitrosti. Stranka mora oddati pisno pritožbo, ki jo obravnava vodstvo podjetja. Pritožbe ne obravnava delavec, na katerega ravnanje se pritožba nanaša. Rok za pritožbo je 7 dni od sklenitve pogodbe ali drugega razloga za pritožbo. Na pisno pritožbo stranke odgovori vodstvo podjetja s pisnim odgovorom, ki ga pošlje stranki po pošti najkasneje v roku 21 dni po prejemu pritožbe. Če je pritožba nerazumljiva ali ne vsebuje zadostnih sestavin, da bi se lahko obravnavala, podjetje pozove stranko, da pritožbo popravi ali dopolni, v roku 7 dni, tako da bo primerna za obravnavo. Če stranka pritožbe ustrezno ne popravi v 7 dneh, se pritožba šteje za umaknjeno. Če vodstvo podjetja oceni, da bi bila smotrna prisotnost kupca zaradi razjasnitve dejanskega stanja v sporni zadevi, ga lahko povabi na razgovor oz. zaprosi za dopolnitev pritožbe. Stroške prihoda na razgovor nosi stranka. V primeru, da je bila stranka vabljena na razgovor in se ga ni udeležila, vodstvo podjetja odloči brez njene navzočnosti in sestavi odgovor. V primeru nezmožnosti reševanja spora, stranka se lahko obrne na pristojno sodišče v Ljutomeru.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS), podjetje ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Www.cebelarna.com, ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Seznanitev z odgovornostjo podjetja za stvarne napake

Zakon o varstvu potrošnikov (ZvPot) določa, da mora prodajalec potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo. Prodajalec odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve po ZvPot.

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet

  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

  • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov. Stranka trpi vse stroške reklamacij iz naslova utemeljenih stvarnih napak. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Garancija

Trgovina Čebelarna za svoje artikle zagotavlja splošno garancijo, podano iz strani proizvajalca. Drugih, prostovoljnih garancij ne nudimo oziroma zagotavljamo.

Odgovornost kupca do naročenih lesenih izdelkov

Kupec se mora zavedati, da naročeni izdelki (kot so panji, naklade, satniki itd.) so prodajani v surovem stanju in jih mora kupec zaščititi pred zunanjimi ter vremenskimi vplivi. Prodajalec ni odgovoren za poslabšano stanje artiklov, če kupec z nimi ravnal nepravilno.

Značilnosti proizvodov

Ob naročanju se stranka mora zavedati, da vsak surov kos lesa je unikaten. Posledično, leseni izdelki, ki jih proizvajamo so unikatni, kar pomeni, da se med seboj razlikujejo v odtenku, lesenih slojih, velikosti, vendar tako, da te razlike ne vplivajo na uporabnost. Enako velja za ostale izdelke z drugih  materialov, izdelane pretežno ročno.

Informacija o združljivosti digitalne vsebine s strojno in programsko opremo

Podjetje ne odgovarja za nemožnost prenosa vsebin na mobilno napravo.

Podjetje zagotavlja brezhibno delovanje spletnega portala www.delo.si s spletnimi brskalniki Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.6 in Google Chrome v5. V ostalih primerih za morebitno nezmožnost ogleda spletnega mesta ali v primeru preobremenitve strežnika (denial of service) podjetje ne odgovarja. Podjetje prav tako ne odgovarja za posledice spregledane elektronske pošte ali druge elektronske komunikacije, ki bi jo uporabnik morebiti prejel v svoj SPAM ali drug nabiralnik.

Varovanje podatkov

Osebni podatki stranke bodo skrbno varovani v skladu z veljavnimi predpisi. Podatki, pridobljeni ob naročilu blaga, bodo uporabljeni zgolj za potrebe izpolnitve naročila, uspešne komunikacije med kupcem in podjetjem in za potrebe ostalih dogodkov v organizacij. Prodajalec za nedoločen čas hrani naslednje podatke: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s prodajalcem. Osebne podatke lahko podjetje hrani in obdeluje za nedoločen čas oziroma do pisnega preklica privolitve kupca. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Shranjevanje pogodb

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena na sedežu ponudnika. Za dostop do pogodbe kupec lahko pošlje pisni zahtevek na naslov sedeža podjetja ali po elektronski pošti.

Merilne metode  in piškotki

Spletna stran trgovine Čebelarna uporablja informacijske tehnologije  anonimnega merjenja obiskanosti in sledljivosti uporabnikom, ki lahko na uporabnikov računalnik oziroma drugo napravo, s katero dostopa do spletne trgovine, odlagajo posebne datoteke, ki lahko vsebujejo anonimizirane podatke o uporabniku (piškotke). Shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do podatkov, shranjenih v terminalski opremi uporabnika je dovoljeno samo pod pogojem, da je uporabnik v to privolil  potem, ko je bil predhodno jasno in izčrpno obveščen o upravljavcu  in namenih obdelave teh podatkov v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Izdajatelj agregirane izsledke meritev uporablja za statistično obdelavo z namenom izboljšanja ponudbe spletnega mesta, za prikazovanje oglasov in za izboljšanje uporabniške izkušnje, na način, ki zagotavlja in varuje zasebnost posameznih uporabnikov. S soglašanjem s temi pravili se šteje, da uporabnik pristaja na uporabo piškotkov. Shranjevanje piškotkov lahko uporabnik po želji omeji ali onemogoči.

Ljutomer, 15.5.2017

(posodobljeno 4.1.2021)

 

Košarica

 x 

Košarica je prazna
X

AVTORSKE PRAVICE

ne kopiraj